IEMT een nieuwe behandelmethode

Ik ben lid van de IEMT-association en geregistreerd als IEMT-therapeut.
Deze behandelmethode heeft inmiddels de reputatie om vaak snel en blijvend resultaten te creëren als het gaat om angst-gerelateerde klachten Deze therapie werkt ook prima bij mensen die om niet verklaarbare redenen vaak emotioneel worden in bepaalde situaties.

Lees meer

IEMT een nieuwe behandelmethode

Sinds kort ben ik nu ook lid van de IEMT-association en geregistreerd als IEMT-therapeut.

IEMT = Integral Eye Movement Therapy.
Als lid van de IEMT-association mag ik deze behandelmethode onder de aandacht brengen.

Lees meer

De bijnieren – bijnieruitputting

Als ik over vermoeidheid hoor of dat iemand vertelt dat hij zich voortsleept of dat hij geen energie meer heeft voor leuke dingen, denk ik al gauw aan de bijnieren. Er is mogelijk teveel van de bijnieren gevraagd.

Lees meer

Het belang van water

De eerste stap bij elk ziektebeeld zou het herstellen van de vochtbalans (rehydratie) moeten zijn. Dit blog is een soort vervolg op het blog : Stop Parkin’ Start livin’. Daarin vermeldde ik dat een goede vochtbalans essentieel is met een verwijzing naar www.hydration.org. In dit blog wil ik verder ingaan op de noodzaak van water voor ons lichaam en dus voor onze gezondheid.

Lees meer

Stop Parkin’ Start livin’

Stop Parkin’ Start livin’ is de titel van een boek van auteur: John C. Coleman ND. Met de titel wil hij zeggen: Laat de verschijnselen van de ziekte van Parkinson achter je en begin te leven. De schrijver woont in Australië en heeft zelf jaren met de verschijnselen van de ziekte van Parkinson geworsteld. Hij gaat uitgebreid in op de verschijnselen en op allerhande onderzoeken die geen antwoorden geven over de oorzaak.

Lees meer

Geraffineerde koolhydraten veroorzaken voedselverslaving

Veel mensen denken dat ze verslaafd zijn aan bepaalde voedingsmiddelen omdat ze zo lekker zijn, maar dat is niet echt het geval. Het is vooral de glycemische belasting van een maaltijd – de mate waarin die maaltijd de bloedsuikerspiegel verhoogt – die verslaving aan eten veroorzaakt.

Lees meer

Ooracupunctuur

Zijn de plaatsen in het lichaam waar we een bepaalde emotie ervaren universeel? Pablo Picasso zei het al: Kleur, als kenmerk (dat wat de aandacht trekt) wordt bepaald door de emotie! In het Engels wordt ook wel gezegd : ‘ issues are in your tissues’ vrij vertaald , dat wat je raakt/bezighoudt, wordt weerspiegeld in je weefsels, je lichaam.

Dit is de introductie naar de resultaten van een onderzoek wat gepubliceerd is door the National Academy of Sciences.

Lees meer

Hormonale disbalans door stress

Hoe meer ik me verdiep in de gezondheid en hormonale klachten, hoe meer ik er achter kom dat onze bijnieren heel belangrijk zijn voor onze gezondheid. Zij hebben een grote invloed op de balans in onze hormoonhuishouding. Deze balans bepaalt onze algehele gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk.

Lees meer

Emoties

Zijn de plaatsen in het lichaam waar we een bepaalde emotie ervaren universeel?
Pablo Picasso zei het al: Kleur, als kenmerk (dat wat de aandacht trekt) wordt bepaald door de emotie! In het Engels wordt ook wel gezegd : ‘ issues are in your tissues’ vrij vertaald , dat wat je raakt/bezighoudt, wordt weerspiegeld in je weefsels, je lichaam.
Dit is de introductie naar de resultaten van een onderzoek wat gepubliceerd is door the National Academy of Sciences.

Lees meer

Tips om pijn te verminderen

Vul uw naam en email hieronder in.
U ontvangt het gratis e-book.

14 + 2 =